tiistai 11. syyskuuta 2012

#6 Ensimmäiset kilpailut 07.09.2012

- Missä Alisan estehuopa on? kysyn hätääntyneenä Inkeriltä. - Mä oon ihan varma, et mä pistin sen tänne kaappiin eilen!
- Öö.. tässä? tyttö sanoo nostaen maasta pinkkiruudullisen huovan.
- Ojtack! huudahdan ja tungen huovan traileriin menevien pinoon. - Onks meillä ny kaikki?
- Eiköhän. Nyt tavarat ja poni koppiin ja menoks!

Noin tunnin kuluttua isä on parkkeerannut Kisatalli Sunin pihamaalle. Päiväkarsinaa meillä ei ole, ja meidän ensimmäinen luokkamme alkaa reilun puolen tunnin kuluttua, joten menen tutkimaan ratapiirrosta Inkun kanssa. Yritämme etsiä mahdolliset sudenkuopat radasta ja miettiä, mikä on Alisalle vaikeinta.
- Eiköhän tää oo aika iisi tää rata tällasenaan, totean ja lähdemme purkamaan Alisaa trailerista.
Sääntöjen mukaisesti puen ponille ensin suitset trailerissa ja peruutan sen sitten vasta ulos. Harjaan ponin pikaisesti, jonka jälkeen vain varusteet selkään ja kävelemään pihaan.
Alisa on virkeä ja katselee innostuneena ympärilleen, mutta on kuitenkin rauhassa ja tottelee apujani. Pääsen pian verryttelemään, ja Alisa on todella energinen. Saan sen kuitenkin avuille.
- Seuraavana vuorossa Selma Lahti ja Alizay v.d. Quantum!
Ohjaan Alisan kentälle. Ponin selästä esteet näyttävät pienemmiltä kuin maasta. Tervehdin tuomaria ja saan lähtöluvan. Ravaan kentän toiseen päätyyn, nostan laukan ja ohjaan ponin radalle.
Ensimmäinen este, matala okseri kohti verkkakenttää, ylittyy helposti. Siitä loiva kaarre hieman korkeammalle okserille, josta melko tiukka käännös pystylle. Alisa kääntyy helposti ja hyppää mielellään kapean pystyesteen, jonka johteina on kaisloja. Kolmosesteeltä on taas loiva tie neloselle, jonka jälkeen todella tiukka käännös viidennelle. Alisa on kuitenkin eri mieltä suunnasta viime hetkellä, ja luikahtaa sivulle hypäten kahdeksantena olevan okserin. Meidät hylätään väärän radan vuoksi ja ravaan harmistuneena ulos kentältä.
Osallistujamäärät ovat pieniä, joten kävelytän Alisaa kymmenisen minuuttia, jonka jälkeen lähden verryttelemään seuraavaa luokkaa varten. Rata on sama, joten minun ei tarvitse opetella sitä. Alisa on pysynyt kuitenkin lämpimänä, eikä minun tarvitse kuin hypätä pari isompaa estettä verryttelyksi.
Tervehdin tuomaria ja lähden kohti ensimmäistä estettä. Olen päättänyt, että tästä selviämme kunnialla. Ensimmäiset neljä estettä sujuvat hyvin, ja tällä kertaa jopa tiukka käännös neloselta viidentenä olevalle okserille onnistuu. Sitten kuutosokserille melko suora linja, sitten loiva käännös seiskana olevalle pystylle ja siitä kasille. Perusrata menee puhtaasti, joten kiihdytän Alisaa ja lähden uusintaan. Vitoseste, jonka jälkeen käännös neloselle, ykkönen, kakkonen, seiska ja kasi. Alisa on vireessä ja kiitää huimaa vauhtia esteeltä toiselle. Viimeisen okserin jälkeen taputan Alisaa yleisön hurratessa.
Loppujen lopuksi sijoitumme kolmansiksi, ja Alisa on aivan innoissaan kunniakierroksella. Taputan ponia ja kävelytän sitä ennen kotiinlähtöä.

: Selma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti